Uzungöl’de Kaçak Yapılaşmaya Yıkım Kararı

Uzungöl'de Yıkım Kararı

Uzungöl’ün büyüsünün yapılan yeni yapılar ve çevre düzenlemesi ile kaybolduğunu bu nedenle turist kaybının yaşanacağı öngörülen yapılaşma ile ilgili alınan kararın detayları ortaya çıktı.

Uzungöl Mahallesi’nde 349 adet, Demirkapı Mahallesi’nde 30 adet, Yaylaönü Mahallesi’nde 7 adet, Şahinkaya Mahallesi’nde 5 adet, Diğer mahallelerde 36 adet olmak üzere toplamda 427 adet kaçak yapı yıkılacak.

Trabzon’un Çaykara İlçesinde bulunan 427 kaçak yapıya yıkılma kararı verildi. Çaykara Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta müdürlüğünün kontrolüyle yapılacak yıkımlar için 30 Mart’ta Çaykara Belediyesi yıkımı gerçekleştirecek firmanın belirlenmesi için ihale yapıldı.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Çaykara Belediyesi olarak yıkım kararını biz almadık. Bu kararın bize tebliğ edildi. Bizde yasaların gerektiği şekilde davranmak zorundayız. Kaçak yapılaşmayı önlemek adına yapılacak yasal sorumluluktur.” şeklinde konuştu.

Uzungöl’de bulunan işletmelerin 4 ay boyunca 2 bine yakın personel istihdamı söz konusu ve 3 ayda 200 trilyon geliri olan Trabzon’un en gözde turizm merkezi. Aylık 600 ton et tüketimi var. Bu da çevre köy ve beldelerin kalkınmasında aktif olarak rol almakta. Bu kadar geliri olan bir yerde afet alanlarının ıslah edilmesi ve en kısa zamanda hayata geçirilmesi gerekmekte.

Altyapı Sorunları Kısa Sürede Çözülmeli

1970 yılında yapılan cami ve kuran kursu kaçak alanlarda gözüküyor onlarında kurtulması lazım. İşletmelerin atıkları göle akıyor, işletmelerin altyapı sistemi ile atık geri dönüşüm sistemine kazandırılması lazım. Altyapı ve arıtma tesisinin devre dışı kalması, bölgemize gelen 2 milyon insanı mağdur ediyor. Uzungöl’e Biyolojik arıtma tesisi acilen kurulmalı.

400 bin metre küp alana toprak hafriyat dökülüyor. Meralara hazine malıdır diye devlet el koymuş durumda. Bu sorunlar giderilmeli. Ayrıca Uzungöl’de yol ve trafik sorunu var. Bu sorunlar turizmi etkiliyor.

Benzer Konular
Trabzon’un Parlayan Yıldızı Uzungöl
Uzungöl'de Doğal Hayat

Son yıllarda Trabzon'da turizm sektöründe meydana gelen atılımlardan en Devamı...

Yapılaşma ve Turizm
Uzungöl'de Yıkım Kararı

Kıyılarımızda, turistik yöre ve merkezlerimizde imar düzensizlikleri, çarpık yapılaşma, Devamı...

Trabzon – Bursa Arası Uçak Seferleri
Trabzon THY Seferleri

Bursa/Yenişehir- Trabzon arasında pazartesi, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftanın Devamı...

Yorum yapın / Bize Soru Sorun;