Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden Ulaşımda Büyük Ayıp!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Çaykara ve Uzungöl Otobüs Seferlerindeki Ayıbı

Trabzon’un en gözde turizm merkezlerinden biri olmasıyla başta kendi internet sitesi olmak üzere bütün tanıtımlarında reklam yüzü haline gelen Uzungöl’e ulaşım skandalı devam ediyor. Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olmasının üzerinden 1 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Of’un iç kesimlerinden başlayarak Dernekpazarı, Çaykara ve Uzungöl’e olan ulaşım Kooperatif tekelinden kurtulamıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne karşı 2015 yılında başlatılan imza kampanyası neticesinde karşılıklı 1 sefer eklenerek başlayan komik uygulamaya 11 Temmuz 2015 tarihli Büyükşehir Belediyesi web sitesindeki haberle karşılıklı seferler 4’e çıkarılarak devam edileceğini bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi web sitesinden yapılan açıklama aşağıdaki gibidir;

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çaykara ilçesine hafta içi düzenlenen otobüs seferlerini dörde çıkardı. Daha önceleri Trabzon’dan Çaykara’ya günde sadece bir sefer düzenlenirken 13 Temmuz 2015 Pazartesi gününden itibaren Çaykara’ya hafta içi dört, Cumartesi günü ise üç sefer düzenleneceğini duyurdu.

Karaçam-Çaykara- Trabzon hattında haftanın altı günü otobüs seferleri saat 07:00’da Karaçam’dan kalkacak olan otobüsle başlayacak ve Trabzon’dan Çaykara’ya saat 17:00’da kalkacak olan otobüsle sonlanacak.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çaykara’ya hafta içi dört, Cumartesi günü ise üç sefer düzenleneceğini belirterek, “Çaykara ilçemize bundan önce günde bir sefer düzenleniyordu. Pazartesi gününden itibaren başlayacak olan seferlerimizle Çaykara’mızın ulaşım sorununu çözmüş olacağız” diye ekledi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Karaçam - Çaykara Otobüs Saatleri
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Karaçam – Çaykara Otobüs Saatleri

Haberimize ait ekran alıntısında da görüleceği üzere öyle sanıyoruz ki ulaşım saatlerini karmaşık ve anlaşılmaz bir düzende yayınlayarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü halkın otobüslere yoğun ilgisini bir nebze olsun azatlmaya çalıştığını düşünüyoruz.

Umuyoruz ki Trabzon Büyükşehir Belediyesi en kısa süre içerisinde Büyüşehir Belediyesi olmanın bilincine vararak halka eşit imkanlar sağlama bilinci ve sorumluluğunu taşıyacak adımlar atar.

Benzer Konular
Trabzon’un Parlayan Yıldızı Uzungöl
Uzungöl'de Doğal Hayat

Son yıllarda Trabzon'da turizm sektöründe meydana gelen atılımlardan en Devamı...

Yapılaşma ve Turizm
Uzungöl'de Yıkım Kararı

Kıyılarımızda, turistik yöre ve merkezlerimizde imar düzensizlikleri, çarpık yapılaşma, Devamı...

Trabzon – Bursa Arası Uçak Seferleri
Trabzon THY Seferleri

Bursa/Yenişehir- Trabzon arasında pazartesi, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftanın Devamı...

Yorum yapın / Bize Soru Sorun;