Bodrum’da Mavi Yolculuk Deneyimleri

Bodrum Mavi Yolculuk

Deniz her insanda farklı bir tutkudur. Kimisi sadece yüzmeyi severken kimisi ise daha uzun zaman geçirme telaşı içerisindedir. Bu gibi durumlarda yapılacak en ideal yöntem, tatil planlamasını deniz kıyılarında olacak şekilde gerçekleştirmektir. Ülkemizde Akdeniz kıyıları deniz için ideal alanlardır fakat bir o kadar da sıcak havasıyla dikkat çeker. Hem denizin güzelliklerini görebilmek hem de serin bir havada tatil ihtiyacınızı gidermek istiyorsanız Ege bölgelerine yoğunlaşabilirsiniz. Birbirinden güzel değerleriyle sizi ağırlayacak bu bölgenin en önemli destinasyonu ise Bodrum olacaktır. Bodrum, denizin, güneşin ve plajların mükemmel uyumunu oluşturacaktır. Denizi seven bir yapınız varsa ekstra olarak 4 Gece Mavi Yolcuklar programlarını da değerlendirme şansına sahip olabilirsiniz. Plajların muhteşem büyülü ortamında, mükemmel koylarda harika zaman geçirmenizi sağlayacak bu programlar sayesinde unutamayacağınız bir tatil deneyimi elde edebileceksiniz.

Bodrum, binlerce yıllık tarihin izini günümüze yansıtan, doğal güzellikler barındıran ve enfes kültürüyle dikkat çeken şehirlerin başında kendine yer buluyor. Zaten bu gibi güzellikler sebebiyle her yıl bir milyonun üzerinde turiste ev sahipliği yapıyor. Ülkenin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Bodrum, tesisleşmesini tamamlamış ve mükemmel olanakları ziyaretçilerine sunan bir yapısıyla farklılığını ortaya koymasını biliyor. Bodrum denildiğinde akla bir çok özellik gelebilir. Bu şehre geldiğiniz de yapmanız gereken ilk şey şehrin keyfini sürmek ve gezmek olacaktır. Bunun için ideal alanlar oldukça iyi. Bodrum Kalesi, bu gezi noktalarına en iyi alternatifler arasında yer alıyor. Deniz müzesi ise kentin denizcilikte ki tarihini yansıtacak güzellikleri barındırıyor. Beyaz badanalı evler ve dar sokakların arasında keyfini çıkaracağınız bir tatil alternatifi için ilk yapmanız gereken şey bu şehri adım adım gezmek olacaktır. Gündüz saatlerinde gezerek keyfini çıkarabileceğiniz programlarda akşam ise sınırsız bir eğlence sizi bekliyor olacak.

Şehir gezisini bir kenara bıraktıktan sonra yapılması gereken diğer aktivite ise Ege denizinin berrak sularına kendinizi bırakmak olacaktır. Bodrum veya çevresinde ki plajları tercih edebileceğiniz gibi kısmen daha sessiz ve sakin bölgelerde de bu gibi programları gerçekleştirme şansına sahipsiniz. Bunun için yapılması gereken ise Bodrum Mavi Yolculuk programlarına katılmak olacaktır. Ege denizinin muhteşem maviliği ve çam ağaçlarının enfes yeşili arasında gerçekleştireceğiniz bu programlarda el değmemiş alanların muhteşemliğini sonuna kadar hissedebilme şansını yakalayabilirsiniz. Bodrum kıyılarında başlayan mavi yolculuk rotaları, çeşitli kategorilere ayrılıyor ve harika zaman geçirmenizi sağlıyor. Kısa veya uzun süreli tercih edeceğiniz bu yolculuklar, farklılıkları ortaya çıkaracak ve hayatınız boyunca unutamayacağınız muhteşemlikleri göz önüne serecektir. Bodrum bölgesinde başlayacağınız mavi yolculuk programlarında Kuzey Ege, Güney Ege, Akdeniz veya Yunan Adaları istikametini izleyen rotalardan birisini tercih edebilirsiniz. Genel anlamda bahsedecek olursak Bodrum, Marmaris, Didim, Çeşme, Kuşadası, Datça, Fethiye, Göcek, Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Bedri Rahmi Koyu, Kalkan, 12 Adalar ve Yunan adaları istikametinde bu yolculukların geçtiğini görebileceksiniz.

Mavi yolculuğa başlamak için yapılması gereken ilk şey bu hususta uygun bir yat kiralamak olacaktır. Bodrum Limanında bulunan Alaturka Yatçılığın yatları, mavi yolculuk için ideal deneyimleri sunabilecek bir yapıdadır. Ultra lüks konforları, muhteşem teknolojik imkanları, geniş güverteleri ve muhteşem mutfaklarıyla dikkat çeken bu yatlar, harika yolculuğu sizlere ulaştıracaktır. Alaturka yatçılığın size sunduğu bu programlardan yararlanabilir, gerek yat gerekse de kabin kiralayarak fırsatları değerlendirebilirsiniz. Bodrum, tüm dünyanın güzelliklerini size yansıtacak, harika koyları, temiz plajları ve pırıl pırıl deniziyle mükemmel olanakları size sunacaktır. Keyfini sürebileceğiniz bir yolculuk dilerseniz Bodrum, en ideal tercih olacaktır.

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Benzer Konular
Trabzon’un Parlayan Yıldızı Uzungöl
Uzungöl'de Doğal Hayat

Son yıllarda Trabzon'da turizm sektöründe meydana gelen atılımlardan en Devamı...

Yapılaşma ve Turizm
Uzungöl'de Yıkım Kararı

Kıyılarımızda, turistik yöre ve merkezlerimizde imar düzensizlikleri, çarpık yapılaşma, Devamı...

Dünya’da Yat Turizmi ve Türkiye!
Dünyada ve Türkiye'de Yat Turizmi

Turist sayısı itibariyle turizmin dünya liginde ilk onun içinde Devamı...

Trabzon’da İnanç Turizmi
Sümela Manastırı

İnsanlık tarihinin üç büyük dini olan Müslümanlık, Hristiyanlık ve Devamı...

Yorum yapın / Bize Soru Sorun;