Karadeniz Turizm ve Seyahat Fuarı Trabzon’da açıldı

Uzungöl Turizm Danışma Bürosu

Doğu Karadenizdeki Turizm hareketliliğine bir yenisi daha eklendi. İlk kez düzenlenen Karadeniz Turizm ve Seyahat Fuarı sayesinde Doğu Karadeniz turizmine yapılan yatırımların meyvelerini toplamak adına büyük bir adım olarak nitelendirildi.

Son dönemde Karadeniz’in doğasıyle ön plana çıkan turizm beldelerine vurgu yapan atılımlarıyla kendinden sıkça söz ettiren Trabzon bu kez Turizm Acente’lerine ev sahipliği yapan bu fuar sayesinde tanıtımını birçok turiste ulaştırmanın heyecanını yaşıyor.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ‘ Karadeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’ Trabzon’da açıldı. Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılış törenine, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm Gezi Yerleri Departmanı Başkan Yardımcısı Vaja Diasamidza ile davetliler katıldı.

Vali Kızılcık, yörede topyekun kalkınmanın ana unsuru olarak turizmi gördüklerini belirterek, ‘Özellikle Doğu Karadeniz’de turizm, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin yaşandığı bu dönemde önemli bir yerde olacaktır. Bunu geçen yılki turizm verilerimizden de anlayabiliyoruz. Trabzon’a 2010 yılında gelen turist sayısında yüzde 40 artış olmuştur. Bu veriler, gelecek yılların daha iyi olacağının göstergesidir’ dedi.

Vali Kızılcık ve protokol üyeleri kesilen kurdeleyle fuarın açılışı yaptı.  Gürcistan dans topluluğu ile kolbastı ekibinin gösterisi, katılımcılarca beğeniyle izlendi.  Vali Kızılcık ve beraberindeki heyet stantları gezerek bilgiler aldı. Gürcistan televizyonu Adjara Tv’de Vali Kızılcık ile turizm hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.

Misafir ülke Acara Özel Cumhuriyeti’nin yanı sıra Azerbeycan,İran, Suriye ve Rusya ile yurt içinden 54 firmanın katıldığı fuar, 16 Ocak Pazar gününe kadar açık kalacak.

Benzer Konular
Trabzon’un Parlayan Yıldızı Uzungöl
Uzungöl'de Doğal Hayat

Son yıllarda Trabzon'da turizm sektöründe meydana gelen atılımlardan en Devamı...

Yapılaşma ve Turizm
Uzungöl'de Yıkım Kararı

Kıyılarımızda, turistik yöre ve merkezlerimizde imar düzensizlikleri, çarpık yapılaşma, Devamı...

Trabzon – Bursa Arası Uçak Seferleri
Trabzon THY Seferleri

Bursa/Yenişehir- Trabzon arasında pazartesi, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftanın Devamı...

Yorum yapın / Bize Soru Sorun;